13. Ravnomjerni razvoj svih mjesnih odbora i naselja:

Mjesni odbori i Gradske četvrti bit će otvoreni građanima i održavat će sjednice otvorene za sve svoje mještane.

Mjesnim odborima dat će se veća upravljačka prava i ovlasti.

Bez prethodnih rasprava u Mjesnim odborima i Gradskim četvrtima neće se mijenjati prostorni plan, nazivi ulica, naplata parkiranja i izgradnja komunalne infrastrukture.

Otvorit će se žiro-računi Mjesnih odbora za samostalno upravljanje novcem za male komunalne radove, te omogućiti da u dogovoru s građanima predlažu svoje projekte i pokreću komunalne akcije u skladu sa stvarnim prioritetima.

Kvalitetnije će se graditi, održavati i ograđivati dječja igrališta i sportski tereni, uređivati zelene površine, pločnici, klupe, koševi za smeće i javna rasvjeta.

Redovito će se održavati ceste, kanali za slivne vode te sanirati klizišta.

Mjesni odbori će sazivati zborove građana i tematske javne tribine.

Građanima će se omogućiti da putem Mjesnih odbora organiziraju radne grupe koje će poticati rješavanje problema u svom mjestu i kvartu.

Organizirat će se edukacija za vijećnike Mjesnih odbora kako bi, u skladu s potrebama građana, uspješno djelovali na organizaciji kvalitetnijeg života u našem gradu.

Predsjednici svih Vijeća Mjesnih odbora i Gradskih četvrti bit će pozivani na sjednice Gradskog vijeća i sastanke s gradonačelnikom.

Izbori za mjesnu samoupravu održavat će se istog dana kad se održavaju i lokalni izbori, zbog uštede proračunskih sredstava i većeg odaziva birača.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: