15. Naše mjere protiv korona-krize:

Ukidanje naknada gradskim vijećnicima, vijećnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, te članovima upravnih i nadzornih odbora gradskih institucija.

Smanjenje odnosno ukidanje prireza porezu na dohodak.

Oslobađanje od plaćanja režijskih troškova komunalnim poduzećima Zaprešić d.o.o. i ViO d.o.o. za građane koji ostanu bez posla i/ili plaće ili im se dohodak svede na minimalnu plaću.

Odgoda plaćanja režijskih troškova komunalnim poduzećima Zaprešić d.o.o. i ViO d.o.o. za poslovne subjekte i obrtnike koji zaustave svoj rad zbog smanjene ekonomske aktivnosti.

Odgoda plaćanja režijskih troškova komunalnim poduzećima Zaprešić d.o.o. i ViO d.o.o. u slučaju uvođenja mjera ograničavanja kretanja ljudi.

Odgoda svih postupaka ovrhe od strane Gradske uprave, Zaprešić d.o.o. i ViO d.o.o.

Oslobađanje od plaćanja usluge dječjih vrtića te produženog boravka i ručka u školama za cijelo vrijeme obustave nastave i rada dječjih vrtića.

Oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne subjekte i obrtnike, bez kamate.

Oslobađanje plaćanja korištenja javnih površina i najmova javnih prostora koji su u zakupu.

Nakon ukidanja mjera odgoda plaćanja potraživanja, svim subjektima omogućiti ugovaranje obročnih otplata dugovanja.

Obustavljanje realizacije većine planiranih proračunskih rashoda koji nisu nužni za redovito osnovno poslovanje Gradske uprave i gradskih institucija.

Usmjeravanje proračunskih sredstava planiranih za gradske manifestacije, kapitalne projekte, reprezentaciju i ostale nenužne rashode – u stabilnost Proračuna, održavanje gospodarske djelatnosti, Centar za socijalnu skrb, Gradsko društvo Crvenog križa i Stožer civilne zaštite.

Uvođenje dodatne socijalne pomoći za građane koji su najpogođeniji recesijom zbog ostanka bez posla ili zatvaranja obrta.

Pokretanje projekta „Gradski vrtovi“ građanima na korištenje, na zemljištu u vlasništvu Grada i Države, te otvaranje mogućnosti držanja peradi u velikim okućnicama.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: