16. Jačanje sustava Civilne zaštite Grada Zaprešića:

Redovito i po potrebi izvanredno će se provoditi Planova vježbi civilne zaštite (zaštite, spašavanja i evakuacije), a naročito u školama, dječjim vrtićima i ostalim javnim ustanovama.

Adekvatno će se popunjavati, raspoređivati, osposobljavati i uvježbavati obveznike Civilne zaštite Grada Zaprešića za slučajeve elementarnih nepogoda, katastrofa, ugroza i epidemija, u skladu s Planom djelovanja Civilne zaštite Grada Zaprešića, kako sustav ne bi zakazao na terenu, kao što se dogodilo za vrijeme razornog potresa u prosincu 2020. godine, kada se ovisilo isključivo o volonterima na licu mjesta.

Osigurat će se dostupnost i opremljenost javnih objekata za privremeni smještaj sa sanitarnim uvjetima i kapacitetima za pripremu hrane (osnovne škole, srednja škola, sportske dvorane).

Redovito će se provoditi godišnje održavanje te kontrola stanja i inventara svih 29 skloništa osnovne zaštite u stambenim objektima, ustanovama i poduzećima na području Grada Zaprešića.

Adekvatno i kontinuirano će se informirati i educirati građane putem gradskih informativnih medija, javnih tribina i radionica.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: