2. Iskoristiti stručni i intelektualni potencijal Zaprešića:

Osnovat će se novi gradski Odjel za gospodarski razvitak, poduzetništvo, obrt i projekte EU, a ukinuti nepotrebni savjeti gradonačelnika.

U Gradskoj upravi, komunalnom poduzeću i gradskim institucijama zapošljavat će se najbolji, najstručniji i najsposobniji kandidati.

Natječaji za radna mjesta u gradskoj upravi, komunalnom poduzeću i gradskim institucijama, objavljivat će se u besplatnim zaprešićkim novinama i na internetskim stranicama, a kandidati će se prijavljivati pod šiframa/brojevima.

Uspostavit će se čvršća stručna i projektna suradnja s Veleučilištem Baltazar, fakultetima Sveučilišta u Zagrebu i drugim fakultetima u cilju kvalitetnijeg razvoja Zaprešića.

Stručnim savjetovanjima, javnim raspravama i okruglim stolovima okupljat će se stručnjaci, znanstvenici, intelektualci i poduzetnici našeg grada s ciljem da aktivno doprinose strateškom razvoju Zaprešića.

Omogućit će se utjecaj građana, udruga i mjesnih odbora na donošenje odluka gradske uprave, te ih se pozivati na sjednice Gradskog vijeća koje će uvijek biti otvorene za javnost.

U upravne i nadzorne odbore gradskih poduzeća i ustanova birat će se prvenstveno stručne i sposobne predstavnike građana i struke.

Savjet mladih će se uključiti u donošenje odluka od interesa za mladu populaciju.

Udruge umirovljenika će se uključiti u procese donošenja odluka od interesa za umirovljenike.

Primjedbe

  1. Teško ostvarivo. Iako podupirem zapošljavanje najsposobnijih, pogotovo u upravi.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: