3. Osnažiti gospodarstvo Zaprešića - za otvaranje novih radnih mjesta:

Raspisat će se gradski natječaji za dodjelu potpora poduzetnicima za kapitalna ulaganja u malom gospodarstvu, zapošljavanju i samozapošljavanju u privatnom sektoru.

Olakšat će se i ubrzati otvaranje tvrtki na području Zaprešića „Start up paketom“ u obliku stručne, savjetodavne i jednokratne financijske pomoći, ovisno o planiranom broju zaposlenika i financijskom planu.

U suradnji s Udruženjem obrtnika Zaprešića osnovat će se Savjetodavni poduzetnički centar za informiranje o mogućnostima korištenja poduzetničkih kredita i prijava na natječaje fondova EU, investicijskih i razvojnih banaka, te mogućnostima brownfield i greenfield investicija, uključujući on-line i Facebook informiranje.

Izradit će se projektna dokumentacija za „Poduzetnički inkubator Zaprešić“ - integrirani sustav (središte stručne, savjetodavne i mentorske pomoći) - prostor u kojem poslovanje započinju potencijalni poduzetnici ili nastavljaju mala i srednja poduzeća - povoljan najam proizvodnih prostora, edukacijsko-tehnoloških prostora, ureda, dvorana i servisnih prostora.

Stvorit će se povoljniji uvjeti za izgradnju zgrada s poslovnim prostorima i uredima za najam i prodaju, te razvoj poduzetničkih zona.

Ukinut će se komunalni doprinos za izgradnju objekata za proizvodnu, turističku, odgojno-obrazovnu, visoko-obrazovnu, znanstvenu, zdravstvenu i kulturnu djelatnost, kreativne tehnologije i informatičku tehnologiju (IT sektor).

Oslobodit će se plaćanja komunalne naknade u prvoj godini poslovanja - u cilju privlačenja novih investicija.

Smanjit će se prirez porezu na dohodak na 6%, do konačnog ukidanja čim se steknu uvjeti.

Ukinut će se porez na potrošnju, u cilju poticanja ugostiteljske i turističke ponude.

Donijet će se i javno objaviti Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, racionalno i pošteno gospodariti poljoprivredom, te uvesti konkretnije poticajne mjere za zakupnike i oživljavanje zapuštenih zemljišta.

Obustavit će se trošenje sredstava na projekte koji služe pojedincima, te pokrenuti projekti u interesu građana, koristeći sredstva fondova Europske unije.

Primjedbe

  1. Jako dobro sroceno: Obustavit će se trošenje sredstava na projekte koji služe pojedincima. Nadam se da će se ta ideja realizirati čim prije.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: