6. Grad prijatelj djece (u vrtićima):

Mjesečna cijena dječjeg vrtića će biti niža (barem za 10%), za drugo dijete za 50%, a za treće i svako sljedeće dijete vrtić će biti besplatan. Cijena vrtića posebno će biti snižena za roditelje s manjim prihodima.

Uvest će se sustav „eVrtić“ - transparentan, pravedan, centraliziran javni proces on-line upisa u sve gradske i privatne dječje vrtiće koji će omogućiti da svako dijete ima osigurano mjesto u vrtiću.

Izgradnjom još jednog dječjeg vrtića s jaslicama, svako dijete će dobiti svoje mjesto u vrtiću (GUP-om planirana izgradnja nasuprot golf-igrališta Novi dvori).

Izgradnjom novog vrtića ispoštovat će se pedagoški standard, tako da u vrtićkim grupama ne bude više od 25 djece, a u jasličkim ne bude više od 15 djece, te će se preseliti vrtićke grupe s Trga mladosti.

Do izgradnje novog vrtića, liste čekanja će biti transparentne, uz mogućnosti žalbe.

Povećat će se normativi svih obroka za djecu u vrtićima, a naročito voćnog obroka.

Boravak djece u vrtićima bit će poboljšan uređenjem prostora, kvalitetom prehrane, boljom opskrbom svakodnevnim potrepštinama, te dodatnim odgojnim i kreativnim sadržajima, čime će se uravnotežiti standard svih vrtića na bolje.

Besplatni program ranog učenja engleskog jezika bit će uveden u sve dječje vrtiće.

Primjedbe

  1. Zanima me ideja besplatnog učenja engleskog jezika. Kako ste to zamislili? Naime, predavala sam engleski u gradskoj ustanovi, a u vrtićima su engleski držale privatne škole stranih jezika. Jeste li to zamislili kao javno-privatno partnerstvo ili bi posao u gradskoj ustanovi prepustili drugoj gradskoj ustanovi?

    OdgovoriIzbriši
  2. Program ranog učenja engleskog jezika postoji u Dječjem vrtiću Maslačak, ali ga roditelji plaćaju. Naš cilj je da rano učenje bude dostupno svoj djeci u svim gradskim vrtićima i financira se iz gradskog proračuna, a po mogućnosti sufinancira iz EU fondova. Otvoreni smo i za javno-privatno partnerstvo ili neki drugi oblik održivog financiranja, ovisno o kadrovskim potencijalima gradskih dječjih vrtića.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: