8. Grad prijatelj mladih:

Pokrenut će se izgradnja stanova za najam za mlade i POS - Program poticane stanogradnje s povoljnom cijenom kvadrata i kamatnom stopom.

Objavit će se javni poziv za dodjelu potpora za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih.

Povećat će se broj stipendija, a dodjela temeljem on-line natječaja učiniti transparentnom i otvorenom za sve zainteresirane.

Novo Pučko otvoreno učilište će se više otvoriti prema građanima i djelomično prenamijeniti u multifunkcionalni Klub mladih (kultura, edukacije, zabava, koncerti, filmske projekcije).

Povećat će se sadržaj filmskog, kulturnog, obrazovnog, zabavnog i sportskog karaktera u gradu.

Omogućit će se djelovanje udrugama mladih prenamjenom i dodjelom na korištenje postojećih javnih prostora.

Vijeće za prevenciju Grada Zaprešića će se redovito sastajati, raspravljati o mjerama za povećanje mira i sigurnosti u lokalnoj zajednici, poboljšavanja prometno-sigurnosne situacije, te pokrenuti gradski Plan prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja mladih.

Korištenjem fondova EU za socijalno uključivanje i socijalnu skrb, preventivna djelatnost će se podići na višu razinu.

Otvorit će se "Gradsko savjetovalište za mlade i roditelje" u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i Crvenim križem Zaprešića - individualna i grupna savjetovanja u cilju prevencije neprihvatljivog i delinkventnog ponašanja mladih, prevencije ovisnosti, te poticanja nenasilnog rješavanja sukoba, prosocijalnih oblika ponašanja, odgovornog roditeljstva, skladne obiteljske dinamike u cilju jačanja obiteljskih kapaciteta za što odgovornije funkcioniranje obitelji, kao i za osnaživanje pojedinaca i obitelji u kriznim situacijama.

Raspisat će se gradski natječaji za potpore projektima edukacije studenata, nezaposlenih, te unapređenja učinkovitosti i kvalitete sustava obrazovanja.

Pokrenut će se volonterski programi i akcije civilnog društva - razvijanje empatije kod mladih, poticanje skrbi za starije osobe i djecu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: