9. Pokažimo zahvalnost našim starijim sugrađanima:

Pokrenut će se projekt gradskog socijalnog Doma za starije i nemoćne okruženog zelenilom i parkom - potencijalna lokacija: adaptirana zgrada Gradske uprave u Novoj ulici 10.

Uvest će se dnevni boravak za starije građane u multifunkcionalnom Klubu umirovljenika s dovoljno prostora za društvene igre, projekcije, predstave i fizičke aktivnosti, uz osmišljen program i stručnu skrb.

Uvest će se besplatni sistematski pregledi za umirovljenike, u suradnji sa Zagrebačkom županijom i Domom zdravlja.

Pokrenut će se projekt „Gerontodomaćice“ - zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih žena koje bi brinule za stare i nemoćne građane kojima je to najpotrebnije.

Uvest će se besplatni ZET-ov pokaz za umirovljenike, kao što imaju Zagrepčani.

„eBožićnice“ - Povećat će se iznos božićnice za umirovljenike i isplaćivati sukladno prihodovnom cenzusu umirovljenika. Potrebna dokumentacija će se prikupljati on-line te božićnica isplaćivati svima na tekući račun na koji primaju mirovinu, a ne na šalteru FINA-e.

Uvest će se uskrsnica za umirovljenike.

Uvest će se mjesečni doplatak za umirovljenike s malim mirovinama i prihodima, slično kao što imaju Zagrepčani.

Pokrenut će se besplatni umirovljenički tečajevi za korištenje pametnih telefona, tableta i laptopa - nove digitalne vještine.

Pokrenut će se različiti programi rekreacije za umirovljenike (tjelovježba, yoga, šetnje u prirodi, kuglanje, plivanje...), te međugeneracijske radionice za hobije i edukacije.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

17. Novi Trg žrtava fašizma - Katastrofu pretvoriti u šansu:

10. Sport i rekreacija dostupni svim građanima:

4. Zaprešić - grad bana Jelačića: